1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Vepřové na karí s bazalkou

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 2 plátky bez
sůl dle potřeb
kari 2 špteky
bazalka dle potřeb
citron 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

hlavní k obědu nebo
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Vepřové plátky (nelíp kotleta) naklepeme, osolíme, okořeníme karí,následně pokapeme citronem a z jedné strany hustě posypeme sušenou bazalkou. Té citronové šťávy na dva plátky dát z celé půlky citronu, prostě je ní téměř polít :-)
Následně zprudka osmažíme na oleji aby se zatáhly, přidáme cca 10 cm zeleného listu pórku krájeného na jemno,osmahneme, zaprášíme lžičkou mouky, polijeme trochou vody, mícháme aby se odvařily "přípečky" , které dodají šťávě tu správnou chuť. Dusíme, vodu doléváme dle potřeby.
Před dohotovením ochutnáme a pokud je někomu šťáva moc kyselá, můžeme zjemnit tak třetinou lžičky cukru.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť.
Foto nedávám - než jsem stačilo vyfotit, bylo přímo "sežráno" :-)


 


RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...